Global Academic Press


Share and explore

Over Global Academic Press

Global Academic Press is gespecialiseerd in het uitgeven van wetenschappelijke publicaties wereldwijd. Of het nu gaat om een proefschrift, collegemateriaal, een onderzoeksrapport, een verzameling artikelen, of anderszins, Global Academic Press zorgt ervoor dat uw publicatie zowel online als in de boekhandel verkrijgbaar is. Door ons grote netwerk en de nauwe samenwerking met vormgevers, drukkerijen, boekbinders, verkoopkanalen, distributeurs en internationale agentschappen, behoudt Global Academic Press het overzicht en de controle over het hele uitgaveproces, van manuscript tot een volwaardig professioneel boek. Wij bieden u de diensten en het platform om uw publicaties beschikbaar te stellen aan de wereld, zodat u zich kunt richten op het schrijven en ontwikkelen van wetenschappelijke content.

Voor wie?

Docenten / academici

U bent docent en/of academicus aan een Nederlandse universiteit of HBO-instelling en heeft uw eigen lesmateriaal ontwikkeld of samengesteld. Dit kan ook een naslagwerk van gegeven colleges zijn, of een verzameling van besproken presentatie-slides. Hoe nu verder? Global Academic Press helpt u graag met het vormgeven, printen en uitgeven van uw werk. Uw studenten bestellen uw publicatie eenvoudig via bol.com of uw eigen webshop. Vul het aanvraagformulier in en wij helpen u verder met een plan van aanpak op maat.

Promovendi

Of u nu lang geleden of recentelijk bent gepromoveerd, de kans is groot dat uw proefschrift in uw boekenkast staat, terwijl er naar alle waarschijnlijkheid weinig aandacht meer aan wordt besteed. Global Academic Press biedt u de mogelijkheid om uw uitgevoerde onderzoek nieuw leven in te blazen en het online te profileren. Mede door onze internationale agentschappen bestaat er de kans dat uw proefschrift straks in de bibliotheek van Cambridge of Harvard ligt. Bovendien blijft uw thesis altijd online te bestellen. Vul het aanvraagformulier in en wij helpen u verder met een plan van aanpak op maat.

Secretariaat

U bent op zoek naar een partner die u helpt met het voorbereiden, verwerken, vormgeven, printen en publiceren van onderzoeksrapporten, syllabussen, naslagwerken, of andere werken. In Global Academic Press vindt u de ideale partner, die uw publicaties snel en nauwkeurig tot een professioneel fysiek en online product verwerkt. Global Academic Press helpt u graag met het vormgeven, printen en uitgeven van deze werken. Vul het aanvraagformulier in en wij helpen u verder met een plan van aanpak op maat.

Onze werkwijze

Format

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw publicatie uit te geven. Denk bijvoorbeeld aan een digitale publicatie in de vorm van een e-book, of een fysieke publicatie in de vorm van een paperback of hardcover, of misschien wel alle drie. Wij begrijpen dat u niet de tijd of de technische kennis heeft om uw bestanden aan te passen aan de vereiste/gewenste afmetingen. Afhankelijk van de landen waarin uw publicatie beschikbaar moet zijn, kunnen onze vormgevers u helpen om uw publicatie volgens de juiste afmetingen op te maken.

ISBN

ISBN is de afkorting voor Internationaal Standaard Boeknummer. Iedere publicatie krijgt een uniek ISBN, dat door Global Academic Press geregistreerd zal worden. Heeft u eerder een ISBN via uw eigen universiteit laten registreren? Dan zullen wij een nieuw ISBN vastleggen.

Prijsbepaling

Een eerlijke prijs voor een eerlijk product. Global Academic Press zorgt dat alle belanghebbenden een eerlijke prijs krijgen voor hun medewerking. Bij de prijsbepaling wordt rekening gehouden met de royalty’s voor de auteur, het salaris van de drukker en de boekbinder, en boekhandel- en verkoopkosten.

Verkoopkanalen Nederland en België

Global Academic Press is aangemeld bij het Centraal Boekhuis. Hierdoor kunnen wij u een breed scala aan verkoopkanalen aanbieden binnen Nederland en België. U kunt ervoor kiezen uw boek via bol.com, Managementboek.nl, Bookspot, Amazon, Bruna en/of de fysieke boekhandel te koop aan te bieden.

Verkoopkanalen internationaal

Wij kunnen uw publicatie bij de twee belangrijkste internationale verkoopkanalen aanmelden. Dit zijn INGRAM en Amazon. Houd hierbij rekening met een langere verwerkingstijd.

MVO produceren

Geen hoge investeringskosten, voorraadkosten en milieuvervuiling. Global Academic Press heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. Daarom maken wij gebruik van Printing on Demand. Dit betekent dat wij uw publicatie pas printen en inbinden op het moment dat er een bestelling ontvangen is. Zowel het papier als het verpakkingsmateriaal heeft het FSC-keurmerk. Natuurlijk verloopt alles geautomatiseerd en veilig, en heeft de klant uw publicatie binnen drie werkdagen in huis.

Agentschappen

Door ons wereldwijde netwerk van agentschappen kunnen wij uw publicatie onder de aandacht brengen bij vele universiteitsbibliotheken. Wie weet ligt uw publicatie straks in de bibliotheek van Cambridge of Harvard!

Mogelijkheden

Redigeren

Zeker weten dat uw publicatie vrij is van spel- of grammaticafouten? Of wilt u terugkoppeling over uw taalgebruik, zinsbouw of zelfs de inhoud of structuur van uw werk? Global Academic Press biedt u de mogelijkheid om tegen een eerlijke prijs uw werk te laten redigeren door een team van ervaren redacteuren, voor zowel Nederlands- als Engelstalige werk. Grondig redigeerwerk kan het verschil maken tussen een goede, en een uitstekende publicatie. Interesse? Geef dit aan in het offerte-aanvraag formulier of neem contact met ons op.

Vormgeven

De content is klaar, vrij van spelfouten en staat in de juiste volgorde in één Word-document. Hoe nu verder? Global Academic Press biedt u de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijke prijs uw uitgave te voorzien van een professionele lay-out en een gepersonaliseerde omslag. Wilt u liever een op maat gemaakte uitgave? Geen probleem. Onze vormgevers gaan met u om de tafel zitten om tot het gewenste resultaat te komen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Vraag een offerte aan of bekijk de mogelijkheden.

Publicatievorm

Verplaats u in de doelgroep om te bepalen welke vorm het meest geschikt is. Een hardcover is luxer dan een paperback, maar wordt het dan niet te duur voor uw studenten? Een e-book is snel te downloaden en goedkoper, maar hebben uw studenten allemaal een e-reader? Global Academic Press adviseert en helpt u de juiste keuze te maken.

Wij bieden u de volgende publicatie mogelijkheden:

Fysieke uitgave:
Een fysieke uitgave in de vorm van een soft- en/of hardcover.

Digitaal:
Een digitale publicatie gemaakt voor de e-reader, tablet of smartphone in de vorm van een e-book of e-pub.